Производи и услуге у понуди
Кликните на линк испод да погледате нове слике на Инстаграму

https://www.instagram.com/portreti_i_slike_zoran/


Видео изложба

 

 НОВЕ ПЕСМИЦЕ ЗА ДЕЦУ НА КАНАЛУ ВЕСЕЛА ДЕЧУРЛИЈА 

Посетите канал Весела Дечурлија за још дечијих песмица кликом на овај натпис!

     
     
     
Да ли желите да ваши старији чланови породице живе дуже и имају боље здравље а можда и ви једног дана? Онда прочитајте овај чланак:

ЛЕК ПРОТИВ СТАРЕЊА (на енглеском) ->овде кликните за превод на српски

додатни линкови на ову тему:        www.telegraph.co.uk     www.businessinsider.com     www.webmd.com

Lep osmeh i Shell - knjižice sa pesmicama za decu


Блог  

Из свог скромног искуства дошао сам до неких закључака да неке ствари код мене изазивају разна осећања па ћу их овде поделити. Можда код вас то није случај, али ево мојих закључака па просудите сами да ли ту има мало истине. 

 цвеће у вази

осећај свежине 

 воће у чинији

осећај изобиља 

 камин или пећ са стакленим вратима у дневној соби

осећај топлог дома 

 дрво у дворишту или кућна биљка у соби

додир са природом 

 музички инструмент у кући и човек који зна да га свира

осећај племенитости 

 слике на зидовима

осећај довршености простора

 пун фрижидер и замрзивач 

осећај сигурности 

 интернет веза

осећај повезаности 

 пас или мачка у дворишту или дому

 породична атмосфера 

 кућна апотека

осећај предострожности 

 кућна библиотека

осећај радозналости и напретка

 свеже окречени зидови

осећај обнове 

 покошена трава у дворишту

осећај уредности 

 комплет различитих алата

осећај спремности 


Блог

22. 4. 2016.

  Пошто смо имали ту срећу да се родимо онда треба и живети живот на најбољи могући начин. Понекад то и није лако јер има много препрека у нама и око нас, али морамо дати све од себе да живот учинимо што је могуће бољим. Читавши разне текстове, али и из сопственог искуства, схватио сам да су  најважније добре навике. Сваког јутра се позабавимо личном хигијеном и то су рутине које се уче од малена. Ако уз то придодамо још по неку добру навику, ето прилике да нам квалитет живота буде виши. 

Како стећи добру навику? Многи кажу: "Од сутра почињем са вежбањем. Вежбаћу сваког дана по пола сата ујутру или увече". Понове то неколико дана док их држи одлука и онда се све заборави. Неки и истрају, али њих није много. Рецепт да вам нешто пређе у навику је следећи.

Започните са 5 минута дневно. Не више, не мање. Али нека то буде следећа три - четири месеца.


Ако почнете са 5 минута на дан, велика је шанса да ће та активност прећи у сталну навику и тако вам обогатити живот. Радити вежбе је свакако корисно и то сваком препоручујем. Уз ту једну навику, касније можете да почнете да градите и неку нову, као што је читање, писање, цртање, сликање, кување, неки ручни рад, шетња или било шта друго што вас занима. Најважније је да почнете са мало, а касније, ако успете, то продужите.

Јавите ако вам је успело. Било би ми драго.

Умало да заборавим Срећан Дан Планете Земље! :) 

22. 4. 2016.


Блог
6. 5. 2016

Како се отарасити лоше навике
Помислићете да је то тешко. И јесте тешко. Вероватно сте већ пробали тако нешто. Ако имате неку навику која вам смета и волели бисте да је се отарасите можете пробати следећу технику. Нећу рећи да је мени успело да се тотално ослободим своје, нити ћу вам рећи која је то навика, али ћу рећи да ако пробате ову методу можете очекивати неке разултате, па можда и потпун успех ако сте мало упорнији.
            У суштини то је сасвим просто. Морате себе преварити на неки начин. Како? Ево како. У једном моменту вам се појави жеља да урадите нешто што и сами знате да није добро, шта год да је то, и она је толико јака да не можете да јој се одупрете. Шта треба да урадите? Треба да покушате да је ОДЛОЖИТЕ. Макар и за 10 минута. Кажите себи: “Урадићу то, али за 10 минута.“  Или ако је нешто крупније у питању можете да кажете СУТРА. Постоји шанса да се на тај начин одупрете свом уму и тако га преварите. Пробајте, често успе. Ако тако и при следећем појављивању нежељене жеље успете да се одупрете, сваки следећи пут ће бити лакше.
Исплати се пробати!
Зоран


Блог
23. 5. 2016

 

Данас је тужан дан. Преминуо је Бата Живојиновић. Велики глумци су као чланови наше породице, па смо сви тужни када нас неко напусти. Неко ко нас је толико пута насмејао или потакнуо да размислимо о животу на неки други начин, инспирисао да урадимо нешто ново или једноставно нам обогатио живот. Ако волите филмове или идете у позориште онда је свака лик који је неки од глумаца донео постао део вас заједно са глумцем и ту ће увек остати. 
 У неким научним круговима се све више прича и ради на продужетку живота, па и бесмртности. Мислим да је то циљ који  човечанство треба себи да постави као приоритет, циљ свих циљева. Можда звучи невероватно али сам сигуран да је оствариво, можда не у сасвим скорој будућности, али једном ћемо и до тога доћи, засигурно. 

Зоран   


Блог
29. 6. 2016.

Ово су најузбудљивије године у историји човечанства. Ако не пратите научне вести можда и немате тај утисак, али оно што ће се десити у следећим деценијама и вековима ће толико променити људски род да је тешко и замислити. Ових година су створени први живи организми (бактерије) из неживе (неорганске) материје, откривена је метода за уређивање гена, начињени су кораци у истраживању основних градивних елемената атома, откривени гравитациони таласи као и  још много мањих, али не мање важних открића која ће у једном тренутку довести до квалитативних промена неслућених размера. Званично се почело и са развојем супстанци за продужавање живота са циљем да се старење прогласи болешћу и бесмртност постави као крајњи циљ људске врсте. То није нешто што је проистекло из маште научника већ се до те идеје дошло спознајом да неке врсте ракова на дну океане уопште не старе, тако да је постављено питање наше бесмртности потпуно легитимно и, на мало дужи рок, изводљиво.
Предвиђање далеке будућности је спорт у коме нема победника, или бар победник никад не сазна да ли је победио, бар док су максималне животне границе у данашњим оквирима, па зато и не осећам никакав притисак победе или пораза. Тако да ћу овде написати неколико својих предвиђања и оставитих их неком другом да провери да ли сам, и колико, био у праву. Волео бих да ово неко прочита за 100, 500 или 1000 година, а и ако нико и не прочита, бар ћу се лепо забавити док замишљам шта ће се све догодити у будућности. Ево неколико предвиђања:


Данас је среда 29. јун 2016. 


-       У следећих 100 година на месецу ће бити постављена база у којој ће радити само роботи. Они ће тамо производити енергију и слати је на земљу, као и друге ствари.

-   У следећих 200 година људи ће населити месец. 

- За 100 година вештачке очи ће имати веће могућности од природних које ми данас имамо, а за 200 година човек ће добити могућност да визуални сигнал прима директно у мозак са различитих места и у  различитим резолуцијама.

За 500 година човек ће бити бесмртан и моћи ће да своју свест сели са једног на друго тело, генетички потпуно истоветно његовом.

-  За 500 година моћи ћемо да манипулациом градивних елемената атома производимо било који хемијски елемент.


Нажалост, оно око чега сумњам да ће се икад догодити је да ће ратови престати. Знате оно правило, воз иде брзином најспоријег вагона. Док год постоји и један човек који ће потпиривати ватру раздора између народа и друштвених група, биће и ратова и трвења у којима сви губимо енергију без потребе, уместо да је користимо у славу живота. А пошто знамо да ће таквих увек бити, једино што можемо је да не дозволимо да неко у нашим главама посади зрно које ће у једном тренуку произвести агресију према неком другом или нам индуковати лоше мисли било које природе.

Зоран